Ühistud on hädas venemaalastest korteriomanike võlgadega

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Veel hiljuti tundus see Kohtla-Järvel Uus tn 1a paiknev 32 korteriga maja üsna perspektiivitu, ent tasapisi on sealsed probleemid võlgnikega lahenenud ning maja välisilme ja mainegi muutumas. Ühistu esimees Tamara Abrajeva usub, et ajapikku leiavad isegi kõige kehvemas seisukorras korterid endale uue omaniku.
Veel hiljuti tundus see Kohtla-Järvel Uus tn 1a paiknev 32 korteriga maja üsna perspektiivitu, ent tasapisi on sealsed probleemid võlgnikega lahenenud ning maja välisilme ja mainegi muutumas. Ühistu esimees Tamara Abrajeva usub, et ajapikku leiavad isegi kõige kehvemas seisukorras korterid endale uue omaniku. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuna Venemaalt rahaülekannete tegemine on piiratud, on korteriühistute juhid mures, et nende hallatavates majades võivad venemaalastest korteriomanike kommunaalvõlad kuhjuma hakata. Neilt raha kättesaamisega on raskusi olnud varemgi. 

KÜ Uus 1a esimehele Tamara Abrajevale on see valus teema.

"Mõned aastad tagasi oli minu hallatavates majades kümmekond Venemaa elanikele kuulunud korterit. Enamikus neist ei elanud kedagi sees, tõenäoliselt osteti need selleks, et saada Schengeni viisa. Need korterid seisid tühjalt, keegi nende eest ei maksnud ja teised majaelanikud kannatasid selle tõttu väga − näiteks pidid maksma küttearveid isegi suvel, et sügisel majas kütet välja ei lülitataks..."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles