Rännaklavastus toob Narva inimestele lähemale

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Etendusmatk saab alguse EV 100 pargist, mis on tähelepanuväärne selle poolest, et tegu on esimese pargiga, mis piirilinnas pärast Eesti riigi taastamist on loodud. Edasi kulgevad näitlejad ja vaatajad mööda jõepromenaadi (pildil).
Etendusmatk saab alguse EV 100 pargist, mis on tähelepanuväärne selle poolest, et tegu on esimese pargiga, mis piirilinnas pärast Eesti riigi taastamist on loodud. Edasi kulgevad näitlejad ja vaatajad mööda jõepromenaadi (pildil). Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Reedel, 20. mail esietenduvale rännaklavastusele "Äär" ootavad korraldajad publikut igast Eestimaa nurgast. Neile, kes ei ole Narvas kunagi käinud või on sealt ainult põgusalt läbi sõitnud, annab etendusmatk võimaluse linna õhustikku sukelduda.

"Räägitakse, et kunagi olla Narva-Jõesuus ilutsenud Vene turistidele mõeldud plakat "Eesti on lähedal". Võib-olla on see luiskelugu, kuid seda on aastaid naljaviluks räägitud. Narva on isemoodi, venelik, teistsuguse kultuuri ja mentaliteediga, võõristust tekitav, kuid ta on ikkagi siinsamas, ta on oma, Eesti linn," tõdes peaprodutsent Natalja Matšenene.

Projekt "Narva on lähedal" tutvustabki seda, kui erinev Narva on: oma eriti uljaste üheksakümnendatega, kummalise hruštšovkade kooslusega ja pika ajalooga, kuhu mahuvad nii piraadid kui kaupmehed, nii rüütlid kui mungad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles