Teater Giraffe Royal tähistab oma 35. sünnipäeva esimese Eesti turneega

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Linnapäevade ajal avasid Giraffe Royali näitlejad Narva kunstiresidentuuri territooriumil uue teatriplatsi.
Linnapäevade ajal avasid Giraffe Royali näitlejad Narva kunstiresidentuuri territooriumil uue teatriplatsi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Teater Giraffe Royal tähistab tänavu oma 35. tegevusaastat ning valmistub sel puhul ringreisiks mööda Eestit. Tänavuste Narva linnapäevade ajal aga avasid näitlejad Narva kunstiresidentuuri territooriumil uue teatriplatsi.

Giraffe Royal (tõlkes Kuninglik Kaelkirjak) on Eestis ainulaadne teatritrupp, mille juured viivad tagasi müstiliste karnevalide traditsioonini. Truppi kuuluvad teatri asutajatest ja näitlejatest abikaasad Stanislav Varkki ja Larissa Lebedeva ning nendega hiljem liitunud tütar Anna. Oma lavastustes kasutavad nad visuaalkunsti ja -teatri ainulaadset sümbioosi. Nende viljeldavas žanris ei ole sõnu enamasti vaja ning tee vaatajate südamesse ja mõtetesse leitakse muusika, liikumise, kostüümide ja emotsioonide kaudu.

"Meie teatri loomemeetod põhineb klounaadi, folkloori, pantomiimi, rituaalse tantsu ja tänavateatri süvaõppel − nendel haruldastel žanritel, milles on säilinud elukutse elav olemus," räägib Stanislav Varkki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles