Omavalitsused ootavad muinsuskaitseametilt rohkem raha ja paindlikkust

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve linnavõim murrab pead, kuidas saaks kasutada vanalinnas asuvat vana koolimaja, mis hiljaaegu päriselt tühjaks jäi.
Kohtla-Järve linnavõim murrab pead, kuidas saaks kasutada vanalinnas asuvat vana koolimaja, mis hiljaaegu päriselt tühjaks jäi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Muinsuskaitseameti peadirektor Liisa Pakosta kutsus Ida-Virumaal omavalitsusjuhtidega kohtudes neid ametiga sisutihedat koostööd tegema ja lubas elanikele senisest rohkem ka venekeelset infot ja suhtlust pakkuda.

Toila vallavanem Eve East rääkis uhkusega Toila alevikus Pikal tänaval määratletud miljööväärtuslikust alast, kus asub ka mitu muinsuskaitse all olevat ehitist, ent pidi tõdema, et Kukruse mõisa vana kuivati konserveerimisega jäid nad rahahätta.

"Saime küll muinsuskaitseametilt toetust, ent hinnapakkumine tuli kolm korda kõrgem kui olime koos valla osalusega arvestanud. Nii et kandsime toetuse tagasi ja see töö on siiani tegemata. Muinsuskaitse on väga mõistev olnud ja pole meilt seda konserveerimist ka pingeliselt nõudnud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles