​Narva kolledži õppejõud alustab ekstreemset kuue päeva jooksu

Põhjarannik
Copy
Aet Kiisla rõõmustamas eelmisel aastal kuue päeva jooksul vahetult pärast seda, kui 400 kilomeetrit oli selja taha jäänud.
Aet Kiisla rõõmustamas eelmisel aastal kuue päeva jooksul vahetult pärast seda, kui 400 kilomeetrit oli selja taha jäänud. Foto: Erakogu

Narva kolledži õppejõud  Aet Kiisla alustab neljapäeval Ungaris kuus ööpäeva, kuni järgmise nädala kolmapäevani kestvat jooksu.

Balatoni järve ääres ligemale 927 meetri pikkusel tasasel asfaltkattega ringil peetav võistlus seisneb selles, kes osalejatest suudab 144 tunni jooksul jätta selja taha rohkem kilomeetreid. Iga osaleja valib ise taktika, kui pikalt järjest joosta või kõndida, kui palju aega kulutada söögipausideks ja magamiseks raja ääres paiknevates kämpingumajakestes. Start antakse neljapäeval kell 13 ja finiš on järgmise nädala kolmapäeval samal ajal.

Võistlusel osaleb 67 jooksjat 21 riigist.

Kiisla sõnul püüab ta ületada selle ekstreemse ala Eesti rekordit 537,52 kilomeetrit, mis kuulub Kadri Pooritsale, kes läbis igal ööpäeval keskmiselt ligemale 90 kilomeetrit. "Lähen püüdma parimat, aga tuleb arvestada, et sel alal võivad kõikvõimalikud ettenägematud asjaolud tulemust mõjutada," lausus Kiisla.

Eelmisel aastal läbis ta samal rajal üle 430 kilomeetri. Esimestel päevadel läbis Kiisla vaheldumisi joostes ja kõndides 70-80 kilomeetrit ööpäevas, kulutades unele vaid neli tundi. Viimastel päevadel hakkas talle üha tugevamalt valu tegema jala luuümbrise põletik ja eelviimase päeva õhtul otsustas ta hoo maha võtta ja lubas endale üle pika aja ka esimese pikema une viimase kuue päeva jooksul. "Ulun suurest rõõmust juba praegu, kuigi lõpuni on üle ööpäeva minna. See on lihtsalt nii äge!" kirjutas ta oma blogis, kui oli juba 400 kilomeetrit selja taha jätnud.

60 osaleja seas sai Aet Kiisla 41. koha. Naiste arvestuses oli ta üheksas.

Kiisla ütles Põhjarannikule, et eelmise aasta kogemustest peaks tal tänavu palju abi olema. "Sel alal on nii palju nüansse alates sellest, kuidas oma jalgu villide eest paremini säästa, kuni kurvide läbimise tehnikani sellel väikesel ringil," ütles ta.

Stardihetkel on võistluspaigas oodata ligemale 30 kraadi palavust, seejärel peaks tulema äike, mis temperatuuri jooksjaid soosivalt 5-7 kraadi võrra allapoole toob. 

Aet Kiisla edenemist ja kogu võistluse tulemusei saab jälgida siit ja videopilti näeb siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles