Jaanus Põlder: "Tavamuusikakool koolitab justkui tippsõitjat"

Copy
"Ma võin peaaegu garanteerida, et ükski minu õpilane kunagi sümfooniaorkestri muusikuks ei saa. Aga enamik nendest saab, oskab ja julgeb mängida sünnipäeval vanaemale-vanaisale mõnda pillilugu," ütleb Kiviõli kunstide kooli direktor Jaanus Põlder.
"Ma võin peaaegu garanteerida, et ükski minu õpilane kunagi sümfooniaorkestri muusikuks ei saa. Aga enamik nendest saab, oskab ja julgeb mängida sünnipäeval vanaemale-vanaisale mõnda pillilugu," ütleb Kiviõli kunstide kooli direktor Jaanus Põlder. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Eesti folkloorinõukogu tunnustas Kiviõli kunstide kooli direktorit ja pilliõpetajat Jaanus Põlderit tänavu aasta juhendaja tiitliga. Kuigi paljud tunnevad Jaanust eestkätt ansamblist Untsakad, on ta tegelikult viimased 30 aastat seisnud hea selle eest, et tuua rahvamuusika laste ja noorteni.

Mis on sind rahvamuusika ja õpetamise juurde suunanud?

Tegelikult õppisin ma Tallinna ehitus- ja mehaanikatehnikumis ehitajaks ja töötasin kaks aastat Harju KEKis. Samal ajal mängisin toonases pioneeride palee (nüüdne Kullo) puhkpilliorkestris klarnetit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles