Tuntuim eestlane Jaapanis Kaido Höövelson tahab saada idavirulaste eestseisjaks

Erik Gamzejev
Copy
Kaido Höövelsoni maadlejanime Baruto kannab juba mitu aastat ka Narva karjääris tööd murdev Komatsu buldooser.
Kaido Höövelsoni maadlejanime Baruto kannab juba mitu aastat ka Narva karjääris tööd murdev Komatsu buldooser. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sumomaadleja Barutona Eesti peaaegu iga jaapanlase jaoks tuntuks teinud Kaido Höövelson püüab nüüd võita ka Ida-Virumaa inimeste südameid. Keskerakonna vana kaardivägi, kes valimistel siin kuhjaga hääli riisus, on taandunud ja nende asemel peab Kaido Höövelson nuputama, kuidas siin ringkonnas valimistel konkurentidele teha yorikiri, mis oli üks tema lemmikvõtteid sumoareenidel.

Miks oli teil vaja pärast silmapaistvat karjääri sumomaadluses maailma absoluutses tipus ja seejärel ettevõtlusesse sukeldumist hakata poliitikuks?

See oli loogiline samm. Olen ehitanud Jaapani ja Eesti vahele silda mitmesugustes rollides. Olles 15 aastat Jaapanis elanud ja olles kuulsaim eestlane seal, olid mulle seal küll mõned uksed irvakil nii Eesti ettevõtjate kui ka Eesti riigi huvides, aga poliitikuid ja riigitegelasi võetakse Jaapanis hoopis teiste standardite järgi vastu. Mul on praegu oluliselt lihtsam minna Jaapanisse ja öelda, et ma olen endine sumomaadleja ja sealne telestaar, aga ka Eesti parlamendi liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles