Eakas naaber taob öösiti kepiga vastu uksi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
"Olen naabrimemme pärast mures, kuid minagi tahan rahu," ütleb eaka naisterahva kõrvalkorteris elav naine.
"Olen naabrimemme pärast mures, kuid minagi tahan rahu," ütleb eaka naisterahva kõrvalkorteris elav naine. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi ühe kortermaja elanikud on hädas 90aastase naisterahvaga, kes oma igapäevatoimetustega enam ise hakkama ei saa, tekitades nõnda probleeme nii iseendale kui ka naabritele. Hooldusteenust vajavate inimeste hulk kasvab aasta-aastalt, hooldekodukohti aga napib ning sageli ei taha ka hooldust vajav isik ise hooldekodusse minna.

Jaama tänava maja juhatuse esimehe Leili Saksa sõnul hoolitseb nende majas üksi elava vanamemme eest tema lapselaps. "Ta käib kohal ja toob süüa, kuid see inimene vajab pidevat tähelepanu ja hoolt."

Saksa sõnutsi pole selle naise korteris ei gaasi ega kuuma vett, naine ise on puhuti näljas ning käib naabrite ustele koppimas. "Ta läheb kodust välja ja pärast ei pääse enam tuppa tagasi, sest uks läheb automaatselt lukku, temal aga pole võtit. Hiljuti kutsusid möödujad õues poolpaljast eakat naist nähes päästjad trepikoja ust avama... Olen mitu korda sotsiaalteenistusse helistanud. Sealsed töötajad käisid kevadel isegi kohal, kuid muutunud ei ole midagi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles