Ida-Viru kultuuriaasta säravamad teod ja inimesed ootavad märkamist

Põhjarannik
Copy
Esimesel kultuurirahva tänusündmusel "Ida-Viru ehe" säras kõige eredamalt peo võõrustaja, Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova (vasakult teine), kes pälvis 2021. aasta kultuuritöötaja tiitli ja kelle meeskonna korraldatud pargikontsert "Muusika vee peal" pärjati aasta uueks algatuseks.
Esimesel kultuurirahva tänusündmusel "Ida-Viru ehe" säras kõige eredamalt peo võõrustaja, Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova (vasakult teine), kes pälvis 2021. aasta kultuuritöötaja tiitli ja kelle meeskonna korraldatud pargikontsert "Muusika vee peal" pärjati aasta uueks algatuseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsuste liit kutsub taas kord märkama ja tunnustamiseks esitama maakonna tublisid kultuuritegijaid. Kandidaate saab esitada 15. detsembrini.

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu kultuurikomisjon ootab kandidaate kümnes nominatsioonis: aasta uus algatus, aasta kultuurisündmus, aasta tehniline tugi, aasta kultuuritöötaja, aasta kultuurikollektiivi juht, aasta noor tegija, aasta koostööpartner, aasta loometunnustus, aasta muuseumitöötaja ja aasta raamatukogutöötaja.

Pidulik tunnustussündmus "Ida-Viru ehe", mis toob kokku maakonna kultuuri- ja spordirahva, toimub 21. jaanuaril Kiviõli rahvamajas.

""Ida-Viru ehe" on pidulik sündmus, mille käigus vaatame tagasi möödunud aasta kultuuri- ja spordielule ning täname parimaid kultuuri-, muuseumi- ja raamatukogutöötajaid, sportlasi ning treenereid," selgitas Ida-Viru rahvakultuuri spetsialist Anne Uttendorf.

Tunnustussündmusel annavad oma preemiad üle omavalitsusliit, spordiliit ja Eesti kultuurikapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp. Esimest korda toimus "Ida-Viru ehe" tänavu jaanuaris Kohtla-Järve kultuurikeskuses.

"Leiame, et selline kultuuri- ja spordirahva ühine kokkusaamine on mõistlik ja vajalik. Üheskoos toimetades, mõtteid, inimesi ja raha koondades saab luua sisukaid ning väärikaid sündmusi, mille tulemusena tunnevad ka valdkonna tegijad oma suuremat väärtust ühiskonnas ning saavad innustust oma edaspidisele tegevusele," ütles Uttendorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles