Kohtla-Nõmmelt pärit Karolin Kaivoja valiti jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniiri kohtunikuks

Erik Gamzejev
Copy
Kui rahusvahelistes mängudes on Karolin Kaivoja ametis naiskondade kohtumistes, siis Eestis on ta kohtunike brigaadis ka meeste mängudes. See pilt on tehtud tänavu kevadel, kui Kaivoja oli joonekohtunik Narva Transi ja Nõmme Kalju kohtumises.
Kui rahusvahelistes mängudes on Karolin Kaivoja ametis naiskondade kohtumistes, siis Eestis on ta kohtunike brigaadis ka meeste mängudes. See pilt on tehtud tänavu kevadel, kui Kaivoja oli joonekohtunik Narva Transi ja Nõmme Kalju kohtumises. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Nõmmelt pärit Karolin Kaivoja suur unistus on täitumas - rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) valis ta järgmisel aasta suvel Austraalias ja Uus-Meremaal toimuvate naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste kohtunikuks. 

Kaks aastat tagasi valis FIFA Kaivoja finaalturniiri saja abikohtuniku kandidaadi hulka. Nüüd valiti nende seast välja 56 ja Kaivoja oli nende seas, teatas jalgpalliportaal Soccernet.

30aastane Järve gümnaasiumi vilistlane Karolin Kaivoja teeb ajalugu, sest seni ei ole ükski Eesti jalgpallikohtunik maailmameistrivõistluste finaalturniirile pääsenud.  Euroopast valiti finaalturniirile vaid 19 abikohtunikku. 

Tänavu suvel tegutses Kaivoja esimese eestlasena naiste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Ta osales abikohtunikuna kahes matšis ning kuulus varukohtunikuna ka Inglismaa ja Saksamaa vahel toimunud finaalmängu kohtunike brigaadi.  

Karolin Kaivoja kuulub jalgpallikohtunike dünastiasse, samal alal tegutsevad ka tema isa Raul ja vend Kevin. 

Palju aastaid Eesti jalgpalliliidus peakohtunikuna tegutsenud Uno Tutk meenutas tänavu suvel Põhjarannikule, et kui Karolin tuli kohtunike koolitusele, siis palus ta seda salajas hoida, et isa Raulile üllatust teha. Ta tuli esimesse tüdrukute rühma, keda jalgpalliliit kohtunikeks koolitas.

"See, mida Karolin on nüüdseks saavutanud, on super," sõnas Tutk, lisades, et Karolini pääs EMile on tugev promo Eesti jalgpallile. "See näitab, et kõva tahtmise ja tööga on võimalik ka väikesest Eestist kaugele jõuda. Välismaal nähakse, et Eestis tehakse midagi õigesti, sest meil on kohtunikke, vaatlejaid ja hästi tugev naiskohtunik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles