Savitöö ja kõhutantsuga hakkab võõras keel vabalt külge

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Keraamikaringi juhendaja Kaie Pungas jagab selgitusi eesti keeles ja osalejad püüavad ka omavahel suheldes eesti keele lainel püsida. Sõnad, mis tunnist tundi korduvad, kuuluvad hoopis kulinaaria valdkonda. "Teil on vaja taignarulli. Ja savi on teie taigen," alustab Kaie Pungas tundi.
Keraamikaringi juhendaja Kaie Pungas jagab selgitusi eesti keeles ja osalejad püüavad ka omavahel suheldes eesti keele lainel püsida. Sõnad, mis tunnist tundi korduvad, kuuluvad hoopis kulinaaria valdkonda. "Teil on vaja taignarulli. Ja savi on teie taigen," alustab Kaie Pungas tundi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keeleõpe muutub aina põnevamaks: Lüganuse vallas saab eesti keele suhtluspraktikat keraamikat ja niplispitsi tehes; maanaistest inglise keele õppijad kokkavad, tantsivad ja valmistavad looduslikku kosmeetikat.

KeraamESTika on Kiviõli kunstide koolis koos käinud oktoobri algusest ning selle aja jooksul on Kaie Pungase juhendamisel valminud kruusid, taldrikud ja võitoosid, aga jäänud külge ka hulk uusi sõnu.

Nadežda Raku, kes teeb ühes jõulukuu tunnis parasjagu salvrätikarbile kaant, ütleb, et "kaas" oli talle uus sõna. Eelmisel kohtumisel oli juttu, et kaan imeb verd, aga kaas käib karbile peale. "Iga kord tuleb mõni uus sõna, mille ma kirja panen, et mitte ära unustada. Näiteks sõna "pillamine": ära pilla kruusi ja ära pilla raha. Ma polnud sellist mitme tähendusega sõna kunagi kuulnud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles