Laulupeo eelproovidega tegid otsa lahti poistekoorid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Dirigent Indrek Vijard, kes kuulub poistekooride liigi kunstilisse toimkonda, ei tee pealinnast saabudes pikka juttu: "Tere, poisid, hakkame laulma!" Esimesena kõlab proovis "Üle Maarjamaa", mis on paljude lemmiklaul suvisel peol. Teise poiste eelistusena koorub juhendajate jutust välja Kadri Voorandi hoogne uudisteos "Kõik on alles ees".
Dirigent Indrek Vijard, kes kuulub poistekooride liigi kunstilisse toimkonda, ei tee pealinnast saabudes pikka juttu: "Tere, poisid, hakkame laulma!" Esimesena kõlab proovis "Üle Maarjamaa", mis on paljude lemmiklaul suvisel peol. Teise poiste eelistusena koorub juhendajate jutust välja Kadri Voorandi hoogne uudisteos "Kõik on alles ees". Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Kiirrong laulupeole läheb teele nüüd," annab laulu- ja tantsupeo Ida-Virumaa koordinaator Anne Uttendorf kolmapäeval stardipaugu. Ida-Virumaa eelproovid algavad Kohtla-Järve kultuurikeskuses poistekooride etteastega.

Jõhvi põhikooli laulupoisid Hendrik Metsatalu ja Tauri Nõmmiste usuvad, et nende koor on heal tasemel ja pääseb suvel laulukaare alla. Otsustav ettelaulmine tuleb aprillikuus. Esimeses eelproovis tuleb neil loosi tahtel näidata, kui hästi on selgeks saadud Kadri Voorandi uudisteos "Kõik on alles ees".

"See on hästi hea karakteriga, uudne ja äge lugu," kommenteerib Jõhvi põhikooli poistekoori juhendaja Küllike Šapovalov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles