Kultuurisaadiku programmist saavad osa kõik Ida-Viru koolid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Üks rohkem kui sajast kultuurisaadikust, Sillamäe gümnaasiumi eesti keele õpetaja Anne Meldre: "Nii õpilastele kui ka õpetajatele on väljasõidud muuseumidesse ja teatritesse ülivajalikud. Kultuuri ei saa kunagi palju olla."
Üks rohkem kui sajast kultuurisaadikust, Sillamäe gümnaasiumi eesti keele õpetaja Anne Meldre: "Nii õpilastele kui ka õpetajatele on väljasõidud muuseumidesse ja teatritesse ülivajalikud. Kultuuri ei saa kunagi palju olla." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Olen kahe käe ja jalaga kultuurisaadiku programmi poolt," ütleb Sillamäe gümnaasiumi eesti keele õpetaja Anne Meldre, kes loodab kustutada selle kaudu nii enda kui ka oma õpilaste kultuurijanu.

Anne Meldre on üks ligemale sajast kultuurisaadikust, kes kogunesid eelmisel kolmapäeval Jõhvi kontserdimajja programmi avaüritusele. Kultuurisaadiku programm viib Eesti kultuurist väljaspool Ida-Virumaad osa saama nii õpetajad kui ka õpilased.

"Keel ja kultuur käivad käsikäes ja kui ma viin oma õpilasi Sillamäelt mujale Eestisse, siis ma kindlasti panustan nende eesti keele arengusse. Kui nad puutuvad Eesti kultuuriga kokku mitte üks kord, vaid mitu korda, siis nad on avatumad nii eesti keelele kui ka kultuurile," tõdes Anne Meldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles