Kohtla-Järve korteriühistud: biokonteinerid hakkavad haisema ja rotte ligi meelitama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ekovir on Kohtla-Järvele paigaldanud juba üle saja biojäätmete mahuti, kavas on paigaldada veel 150.
Ekovir on Kohtla-Järvele paigaldanud juba üle saja biojäätmete mahuti, kavas on paigaldada veel 150. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Kohtla-Järve kortermajade elanikke häirivad hiljuti majade juurde paigaldatud biojäätmete konteinerid, mis on kerged ja võivad kummuli lennata, akende all haisema hakata ning närilisi kokku meelitada.

Kohtla-Järvel prügiveoteenuseid osutava firma Ekovir andmetel oli 14. aprilli seisuga Kohtla-Järvele paigaldatud 106 konteinerit ning veel on kavas paigaldada umbes 150. Ettevõtte juhatuse liige Jevgeni Makarov ütles, et aadresside nimekirju esialgu täpsustatakse, kuna paljud korteriühistud ostavad oma konteinerid ise.

"Pakume uusi konteinereid enam kui kümne korteriga majadele ning paigaldame need üldjuhul suurte konteinerite lähedusse," sõnas ta. "Prügi äravedu hakkab toimuma vähemalt kord nädalas, vajaduse korral ka sagedamini − kui mahuti on täis, võib ühistu esindaja helistada ja auto tellida. Korteriühistu maksab mahuti renti 3,36 eurot kuus, biokoti vahetuse eest 3,40 ja tühjendamise eest 0,01 eurot. Konteineri korrashoiu ja jäätmete sortimise eest vastutab korteriühistu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles