9. mai eel kontrollib politsei tänavaid suurendatud jõududega

Ilja Smirnov
Copy
5.-9. maini on keelatud sümbolid ning avalikud kogunemised ja esinemised politsei erilise tähelepanu all. See foto on tehtud Narvas 2021. aasta mais, mil Nõukogude sõjasümboolika Eestis veel keelatud polnud.
5.-9. maini on keelatud sümbolid ning avalikud kogunemised ja esinemised politsei erilise tähelepanu all. See foto on tehtud Narvas 2021. aasta mais, mil Nõukogude sõjasümboolika Eestis veel keelatud polnud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

9. mai eel tuletab politsei inimestele meelde, et nagu mullu, on ka tänavu keelatud massikogunemised ning Nõukogude ja Venemaa sümboolika demonstreerimine. Keelust üleastujaid võib oodata rahatrahv või koguni vangistus.

Politsei kontrollib avalike koosolekute pidamise ning Nõukogude ja Vene sümboolika eksponeerimise piirangutest kinnipidamist kõrgendatud jõududega 5.-9. maini.

Avaliku koosolekuna käsitatakse inimeste organiseeritud kogunemist avalikus kohas või ka seda, kui spontaanselt kogunenud inimesed hakkavad demonstratiivselt oma seisukohta väljendama. Seaduse järgi on isegi kaks inimest käsitatavad koosolekuna, kui nad publikule esinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles