Toila vallajuhid said lasteaia pärast umbusaldusavalduse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lastevanemate loodetud kompromissi, mis säilitaks lasteaia Toila alevikus, ei sündinud ja volikogu otsustas lepingu Naerumere pidajaga enne tähtaega lõpetada.
Lastevanemate loodetud kompromissi, mis säilitaks lasteaia Toila alevikus, ei sündinud ja volikogu otsustas lepingu Naerumere pidajaga enne tähtaega lõpetada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila volikogu otsustas enne tähtaega lõpetada lepingu Toila lasteaia Naerumeri pidajaga. Opositsioon andis samal istungil sisse umbusaldusavalduse vallavalitsusele.

Aprillis arutasid vallavalitsuse liikmed ja lasteaia pidaja, osaühingu Foronte juhatuse esimees Martin Rytberg lepingu muutmist kaks korda, aga lastevanemate loodetud kompromissi ei sündinud.

2006. aastal kahekümneks aastaks sõlmitud lasteaiateenuse osutamise lepingu järgi peab vald maksma 60 lapse eest, olenemata laste tegelikust arvust. Eelnõus välja toodud 1. märtsi seisuga käib lasteaias Naerumeri 47 last, sealhulgas 6 teise omavalitsuse last (tänase seisuga on lapsi 57, kellest 13 on teistest omavalitustest - toim.). Valla põhiline tingimus oli maksta nende laste eest, kelle elukoht on Toila vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles