Ilmar Raag: ma arvan, et ma lähen koos ukrainlastega kuni lõpuni välja

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Ilmar Raagi hinnangul on praegu paradoksaalne olukord, kus ühest küljest on Eesti tõepoolest rohkem kaitstud kui iial varem ja teisest küljest on maailma üldine julgeolekuolukord läinud kehvemaks.
Ilmar Raagi hinnangul on praegu paradoksaalne olukord, kus ühest küljest on Eesti tõepoolest rohkem kaitstud kui iial varem ja teisest küljest on maailma üldine julgeolekuolukord läinud kehvemaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

lmar Raag on vabakutseline filmirežissöör, kaitseliitlane ja Ukrainat abistav vabatahtlik. Lisaks sellele ka strateegilise kommunikatsiooni ekspert. Räägime temaga julgeolekust, Venemaast ja Ukrainast. Raag on üks neist, kes on kõigi nende teemadega kursis.

Milline on praegu Eesti julgeolekuolukord sinu vaatevinklist? Kas see on viimaste sündmuste valguses − mõeldes kas või droone Kremli kohal − muutunud?

Ei ole, aga Ukrainas peetava sõja algusest saadik on toimunud paradoksaalne sündmuste areng. Ühest küljest on Eesti tõepoolest rohkem kaitstud kui iial varem ja teisest küljest on maailma üldine julgeolekuolukord läinud kehvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles