Sünnipäeva tähistav Sillamäe pidutseb terve pika nädalavahetuse

Põhjarannik
Copy
Elukutseliste artistide kõrval näeb laupäeval Sillamäe keskväljakul ka kohalike loominguliste kollektiivide mitmekesist kava.
Elukutseliste artistide kõrval näeb laupäeval Sillamäe keskväljakul ka kohalike loominguliste kollektiivide mitmekesist kava. Foto: Ilja Smirnov

Sel nädalavahetusel tasub ette võtta sõit Sillamäele, sest oma sünnipäeva puhul on värskete meretuulte linn pannud kokku reedest pühapäevani kestva kireva kultuuriprogrammi.

Sillamäe linna- ja merepäevad algavad juba reedel kell 9.30 lasteaialaste tantsu- ja laulupeo rongkäiguga mööda Merepuiesteed keskväljakule, kus toimub ka pidu. Peo lõpetab kell 11.45 kultuurikeskuse trepil teatri Piip ja Tuut etendus.

Sillamäe muuseumis algab reede hommikul kaks päeva kestev heategevuslik laat, kus kaubeldakse käsitöö ja ehetega.

Reede õhtul kell 19 algab kultuurikeskuses linna 66. aastapäevale pühendatud kontsert, kus esinevad lauljatar Maria Listra ja rahvusooper Estonia tenor Reigo Tamm ning neid saadab klaveril Piia Paemurru.

Reedeõhtusel kontserdil esineb kultuurikeskuses ka lauljatar Maria Listra.
Reedeõhtusel kontserdil esineb kultuurikeskuses ka lauljatar Maria Listra. Foto: Arvo Meeks

Laupäeval kella 9st kuni hilisõhtuni kestab suur laat Kesktänaval. Kell 11 algab keskväljakul 12 tundi jutti kestev kultuuri- ja spordiprogramm, kus astuvad üles nii kohalik teatristuudio Teine Taevas kui ka teised kohalikud loomingulised kollektiivid. Toimub korvpalliturniir.

Linna- ja merepäevade ametlik avamine on kell 16, millele järgneb mitmekesise kavaga kontsert, mille peaesinejana astub kell 20 lavale Alika Milova. Kontserdile järgneb õhtune disko.

Põnev ettevõtmine on kell 22 kultuurikeskuse parklast algav 8 km pikkune öine rattasõit ja taskulampidega matk, mis viib osalejaid Sillamäe kõige tähelepanuväärsematesse paikadesse ning võimaldab saada sellest linnast head ülevaadet ja teha pilte huvitavatest kohtadest.

Pühapäeval jätkub kauplemine Kesktänava laadal. Kell 12 algab spordikompeksi Kalev ümbruses perepäev, mis pakub nii meelelahutust kui sporti. Mõõtu võtavad rammumehed, skate-pargis näitavad oma oskusi trikitajad, toimuvad jooksu-, jalgrattasõidu-, sulgpalli- ja jalgpallivõistlused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles