Alutaguse rahvuspargi noore looduskaitsja laager keskendub seekord samuti pärandniitudele ning nooredki tulid vikatiga niitmist proovima.
Alutaguse rahvuspargi noore looduskaitsja laager keskendub seekord samuti pärandniitudele ning nooredki tulid vikatiga niitmist proovima. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lehmaheina ei tee tänapäeval vikatiga enam keegi. Aga kraavipervede, aiaäärte ja põõsaaluste niitmiseks passib vikat mürarohke trimmeri asemel väga hästi ja hakkama saab sellega igaüks.

Keskkonnaamet ja looduskaitse seltsi Alutaguse osakond kutsusid neljapäevaks Iisakusse vikatiga niitmise tarkusi õppima või meelde tuletama. Nõnda tähistati pisukese hilinemisega pärandniitude päeva.

"Vanasti võis külas seda toksimist varahommikul väga palju kuulda, sellega tegeldi pea igas majapidamises ja see kostis kaugele," näitab Kalju Tarum, kuidas tema vikatit pinnib.
"Vanasti võis külas seda toksimist varahommikul väga palju kuulda, sellega tegeldi pea igas majapidamises ja see kostis kaugele," näitab Kalju Tarum, kuidas tema vikatit pinnib. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy