Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja kauaaegne juht pidi ametist lahkuma

Copy
Anna Rentik 2016. aastal koolinoorte loomemaja 60. aastapäevale pühendatud näitusel. Nõukogude ajal oli siin pioneeride maja, tolle aja atribuudid on nüüd muuseumieksponaadid.
Anna Rentik 2016. aastal koolinoorte loomemaja 60. aastapäevale pühendatud näitusel. Nõukogude ajal oli siin pioneeride maja, tolle aja atribuudid on nüüd muuseumieksponaadid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja rohkem kui kakskümmend aastat juhtinud 77aastane Anna Rentik läks 1. augustist pensionile. Direktori kohusetäitjaks määrati Evelina Seppenen, kes varem töötas siin majas kommunikatsioonispetsialistina.

Kohtla-Järve linnapea Virve Linder ütles, et Anna Rentik on särtsakas daam ja võib-olla ei olekski ta veel puhkama läinud. "Aga tema puhul tuli mängu see, et tal pole nõutavat eesti keele oskust. Kuna me soovime tegutseda Eesti Vabariigi seaduste nõuetest lähtuvalt, siis keeleoskuse puuduse tõttu toimus ka töölepingu erakorraline ülesütlemine," ütles Linder, et muud valikut polnud, kuna alates 1. augustist ei tohi huvikoolide ja lasteaedade juhtidena olla ametis inimesed, kel puudub riigikeele oskus C1-kategooria tasemel.

Samas tunnustas linnavalitsus Anna Rentikut 1000 euro suuruse preemiaga. "Ma arvan, et see inimlik lahendus. Anna on kindlasti teinud palju olulisi asju. Tema tööle ei ole eelnevatel linnavalitsustel olnud pretensioone. Ma ise olen käinud paljudel tema eestvedamisel toimunud ägedatel üritustel," sõnas Linder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles