Päästelaager mõjutab nii mõnegi noore elukutsevalikut

Copy
Hea, kui vorm õnnestub selga ajada minuti jooksul. "Kui minutiga ei jõua, siis laagrist välja ei visata, aga eks sel juhul tuleb rohkem harjutada," muheles instruktor Tiit Sakkos.
Hea, kui vorm õnnestub selga ajada minuti jooksul. "Kui minutiga ei jõua, siis laagrist välja ei visata, aga eks sel juhul tuleb rohkem harjutada," muheles instruktor Tiit Sakkos. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Ma täiega kadestan vanemas rühmas osalejaid, kuigi ka kasvataja on tore olla," tunnistas Kaili Jagant, kes on Virumaa päästelaagri osalejast välja kasvanud kasvatajaks. Teisele kasvatajale Helianora Arusoole andis laager lausa tõuke päästjaks õppida.

Kaili Jagant ja Helianora Arusoo on pärit Virumaa eri otstest, aga neid ühendab huvi päästeala vastu. Mõlemad läksid viiendas klassis päästeringi − Helianora Narva eesti gümnaasiumis ja Kaili Kunda noortekeskuses.

Helianorat tõmbas päästeringi isegi varem, aga vanemad hoidsid tagasi. "Nad kartsid, kas ma saan tulega hakkama, aga viiendas klassis rääkisin neile augu pähe. Vanemad ütlesid, et olgu, vaatame, mis saab, ja nüüd olen päris kaugele jõudnud."

Tagasi üles