Sillamäel tegutsev retrokohvik kannab külastajad tagasi nõukogude aega

Copy
Valentina Vinogradova, Svetlana Gerassimova ja Ramzia Kamulkina on oma kohviku mainet kõrgel hoidnud juba kolm aastakümmet.
Valentina Vinogradova, Svetlana Gerassimova ja Ramzia Kamulkina on oma kohviku mainet kõrgel hoidnud juba kolm aastakümmet. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sillamäel Kajaka 15 tegutsev Perenaise kohvik on maitsvaid ja koduseid toite pakkunud juba 30 aastat. Praegugi on siin kõik täpselt samamoodi, nagu oli 1990. aastatel: sisustus, menüü, toidunõud... Tundub, nagu oleks hinnadki tollest ajast jäänud − kus mujal saab kolmekäigulise lõuna vähem kui kümne euro eest?

Sillamäel uue krimipõneviku võteteks valmistudes ja üht kohalikku kollektsionääri külastades tundsid tootmisfirma 8v8NtS esindajad majast väljudes imelist värskelt küpsetatud pirukate lõhna ning kiikasid sellessamas majas tegutseva Perenaise kohviku uksest sisse. Seal vajus neil üllatusest ja vaimustusest suu pärani.

"Seal oli kõik täpselt nii nagu vanasti: sööginõud, kandikud... Mitte midagi polegi vaja ümber teha. Isegi kompotti serveeritakse nõukaaegsetes kandilistes klaasides. Siin filmimegi!" sõnas filmi režissöör ja produtsent Pavel Gavrilin vaimustunult.

Tagasi üles