JOEL GULJAVIN Julgeolekuoht pole gümnaasiumide sulgemine, vaid see, kui me ei saa eestikeelseid õpetajaid vene koolidesse

Copy
Joel Guljavini arvates tuleb üleminekul eestikeelsele õppele keskenduda sellele, et lapsed saaksid keele selgeks ning õpetajad ei peaks aine selgitamisel kergema vastupanu teed minnes vene keelele üle minema.
Joel Guljavini arvates tuleb üleminekul eestikeelsele õppele keskenduda sellele, et lapsed saaksid keele selgeks ning õpetajad ei peaks aine selgitamisel kergema vastupanu teed minnes vene keelele üle minema. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Joel Guljavin on koolijuhina olnud Ida-Virumaal nii kõrg-, kutse- kui põhikoolide eesotsas. Praegu, juhtides venekeelsetest peredest pärit õpilastega Narva-Jõesuu ja Sinimäe põhikooli, ütleb ta, et ei karda 1. septembrist eestikeelsele õppele üleminekut, sest tema juhitud koolid on selles suunas juba aastaid liikunud.

See õppeaasta tuleb venekeelsetele koolidele teisiti: esimesed ja neljandad klassid lähevad üle täiseestikeelsele õppele. Kas teil on selle pärast väike värin ka sees?

Ei ole. Narva-Jõesuu kool ja Sinimäe põhikool on eestikeelse õppe praktikat rakendanud juba aastaid.

Tagasi üles