MIHHAIL KÕLVART Keskerakond tahab Ida-Virumaal tehtud vigu parandada

Copy
Mihhail Kõlvarti sõnul väljendub Keskerakond tema juhtimisel otsekoheselt ja selgelt ega tegele laveerimise ja ümmarguse jutu ajamisega.
Mihhail Kõlvarti sõnul väljendub Keskerakond tema juhtimisel otsekoheselt ja selgelt ega tegele laveerimise ja ümmarguse jutu ajamisega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart tõusis sel aastal Ida-Virumaa valijate lemmikpoliitikuks. Europarlamendi valimistel hääletas siin tema poolt iga viies valija. Ta tunnistab, et ka Keskerakond on riigis võimul olles teinud Ida-Virumaal vigu, ning on kriitiline nende kohalike poliitikute suhtes, kes on kasutanud Keskerakonna lippu eelkõige oma huvides võimule pääsemiseks ja seal püsimiseks ning teinud samas liiga vähe selle kandi arendamiseks.

Tallinna endine linnapea Taavi Aas on rääkinud, et kuidas ta ka ei püüdnud, temale ei jäänud hääled kuidagi külge. Teiega on hoopis teistpidi − olgu need Tallinna volikogu, riigikogu või europarlamendi valimised, ikka olete teinud võimsa tulemuse. Aasta enne järgmisi valimisi tahavad kõik poliitikud teada, mida teha, et valijate hääled külge hakkaksid.

Ma isegi ei ole mõelnud sellele, kas selleks on olemas mingi eriline valem või võluvits. Ma arvan, et kui poliitik teeb seda, mida ta ise õigeks peab, ja usub seda ning inimesed seda ka näevad, siis tekibki toetus. Inimesed soovivad, et poliitik oleks siiras, niivõrd kui ta suudab seda olla.

Tagasi üles