Mees, keda politsei Toilas raskelt haavas, läheb selle juhtumi asjus kohtu alla

Copy
Stardipüstoli kasutamise eest võib saada kriminaalkaristuse, kui seda tehakse näiteks viisil, mis häirib või hirmutab teisi inimesi.
Stardipüstoli kasutamise eest võib saada kriminaalkaristuse, kui seda tehakse näiteks viisil, mis häirib või hirmutab teisi inimesi. Foto: Toomas Huik / Scanpix

Viru ringkonnaprokuratuur saatis sel teisipäeval Viru maakohtusse süüdistusakti, milles süüdistab 41aastast Konstantini Kohtla-Järvel, Jõhvis ja Toilas toime pandud avaliku korra rasketes rikkumistes, mille ta sooritas relvaga ähvardades. Tegemist on sama mehega, keda politsei tänavu 8. juunil Toilas Oru pargis raskelt haavas, kui ta stardipüstoliga möödujaid ähvardas.

Süüdistuses heidab prokuratuur süüdistatavale ette kolme episoodi, mis leidsid aset tänavu mai- ja juunikuus. Esimeses juhtumis, 4. mail tegi Konstantin Kohtla-Järvel asuva kortermaja vahetus läheduses stardipüstolist kuus lasku õhku, hirmutades piirkonna elanikke. Teised kaks episoodi toimusid 8. juunil Jõhvis ja Toila alevikus, kus sama meesterahvas tulistas korduvalt stardipüstolist ja sihtis vähemalt ühte möödujat.

Haiglast lahkudes taas paha peal

Tagasi üles