Ida-Viru aasta õppejõul Argo Soolepil on seljataga kirev karjäär ajalehest vangla ja kiirabini. "Praegust tööd naudin kõige rohkem"

Copy
Argo Soolepi lemmikkohad tervishoiu kõrgkoolis on simulatsiooniruumid, kus saab läbi mängida elulisi stsenaariume. Neid kogunes kiirabis töötades ja kuuleb ka kolleegidelt, kes siiani n-ö eesliinil tegutsevad.
Argo Soolepi lemmikkohad tervishoiu kõrgkoolis on simulatsiooniruumid, kus saab läbi mängida elulisi stsenaariume. Neid kogunes kiirabis töötades ja kuuleb ka kolleegidelt, kes siiani n-ö eesliinil tegutsevad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tööelus mitu järsku kannapööret teinud Argo Soolep tunneb, et on jõudnud tervishoiu õppejõuna punkti, kus ta on tõepoolest oma õigel kohal. Nädal tagasi võttis ta vastu Ida-Virumaa aasta õppejõu auhinna. Õpetajate päeval osaleb ta aasta õpetaja galal, kus püüab üleriigilist laureaaditiitlit, adudes, et ka esikolmikusse saamine on kõva sõna.

Tallinna tervishoiu kõrgkooli Kohtla-Järve struktuuriüksuse kolleegide sõnul kasutad õppetöös oskuslikult simulatsioone, kus sa suunad õppijaid praktiliste tegevuste ja ülesannete kaudu, ning stsenaariumid, mida sa lahendada annad, on realistlikud ja otse elust. Mida elulist sa täna [vestlus toimus teisipäeval] oma tudengitele õpetasid?

Täna oli hingamisteede praktikum, näiteks õppisime Ambuga (elustamismaskiga) hingama. Kusjuures täna nagu midagi väga elulist ei olnudki − me lihtsalt harjutasime, käisime läbi käelisi oskusi ja õppisime eri vidinaid.

Tagasi üles