Eesti keelas Venemaa mootorsõidukite sisenemise

Copy
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eesti keelas kolmapäeval alates kella 10 välispiirilt Eestisse sisenemise Vene Föderatsiooni numbrimärki kandvatel mootorsõidukitel, kuna need kuuluvad sanktsiooni kohaldamisalasse.

Sellega järgib Eesti Euroopa Komisjoni 8. septembril avaldatud Venemaa Föderatsioonile kehtestatud sanktsioonide lisatõlgendust, mille kohaselt ei ole Vene Föderatsioonis registreeritud mootorsõidukitel enam lubatud Euroopa Liidu territooriumile siseneda.

"Venemaa-vastaste sanktsioonide eesmärk on üks: sundida agressorriiki taanduma oma riigipiiridesse. Kuivõrd Euroopa Komisjon kehtivat sanktsiooni äsja täiendavalt selgitas ja Eesti peab vajalikuks kasutada kõiki võimalusi, et Venemaa agressiooni hinda tõsta, leidsime Läti ja Leedu ametiasutustega konsulteerides, et ühiselt sanktsioone kehtestades on piirangud kõige mõjusamad," ütles siseminister Lauri Läänemets.

Mootorsõidukiga sisenemise keeld kehtib selle omaniku või kasutaja Eestis või Euroopa Liidus viibimise alusest sõltumata.

Vene Föderatsiooni numbrimärki kandvatel mootorsõidukitel lubatakse välispiiri kaudu Eestist lahkuda või ületada Euroopa Liidu sisepiire.

Vene Föderatsiooni numbrimärki kandva sõiduki jõudmisel piiripunkti teeb maksu- ja tolliamet asjakohased protseduurid. Mootorsõiduki kasutajal või omanikul tuleb koos autoga Venemaale tagasi pöörduda või ületada piir ilma selleta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles