Anu Vask maalib suure rõõmuga rõõmsaid kodutonte

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Midagi peab ju inimene tegema, et oma elus rõõmu säilitada," ütleb Anu Vask, kelle hobiks on maalimine.
"Midagi peab ju inimene tegema, et oma elus rõõmu säilitada," ütleb Anu Vask, kelle hobiks on maalimine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järvelt pärit majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Anu Vask tegeleb oma igapäevatöös rahvusvahelise koostöö ja väliskaubandusega. Vabal ajal maalib ta rõõmsaid kodutonte, keda saab novembri lõpuni näha Jõhvi keskraamatukogus. "Olen oma ägedatest tontidest ise vaimustuses ja arvan, et ka teistele võiksid need rõõmu pakkuda," ütleb hobikunstnik.

Kodutonte hakkas Anu Vask maalima mõned aastad tagasi, kui jõuluvana tõi talle akrüülvärvid. Pärast Jõhvi kunstikooli lõpetamist polnud ta pintslit kätte võtnud, aga jõulukink andis hea põhjuse seda uuesti teha. "Et mitte lasta värvidel ära kuivada, mõtlesin, et teen vähemalt ühe pildi valmis. Ja siis läks lahti," meenutab ta.

Maalimine on Anule teraapiline tegevus, mis aitas ka kergemini koroonaaja üle elada. "Kodutont tekitas rõõmsa jällekohtumise pintsli ja värviga. Midagi peab ju inimene tegema, et oma elus rõõmu säilitada. Maalimine on ülimõnus. Mõtlesin, kuidas ma nii loll olin, et enne pintslit kätte ei võtnud, aga järelikult ei olnud põhjust."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles