Narva festivalil nautis eriilmeliselt kirevat džässi üle poole tuhande muusikahuvilise

Põhjarannik
Copy
Hingestatult esinenud muusikutel õnnestus vaimustunud publik korduvalt kohtadelt püsti saada.
Hingestatult esinenud muusikutel õnnestus vaimustunud publik korduvalt kohtadelt püsti saada. Foto: ERAKOGU ("iDeeJazz")

Läinud reedel ja laupäeval Narvas peetud festivali "iDeeJazz" külastas üle poole tuhande muusikahuvilise, mis on džässmuusika kohta märkimisväärselt suur hulk.

USA tuntud laulukirjutaja Adam Falcon esines nii kontserdil kui jagas oma kunsti saladusi meistriklassis.
USA tuntud laulukirjutaja Adam Falcon esines nii kontserdil kui jagas oma kunsti saladusi meistriklassis. Foto: ERAKOGU ("iDeeJazz")
Publiku suuremaid lemmikuid sel festivalil oli Lõuna-Aafrikast pärit Belgia lauljatar Tutu Puoane.
Publiku suuremaid lemmikuid sel festivalil oli Lõuna-Aafrikast pärit Belgia lauljatar Tutu Puoane. Foto: ERAKOGU ("iDeeJazz")

Tartu ülikooli Narva kolledži fuajees ja selle naabruses asuvas värskelt renoveeritud raekojas astusid kuuel kontserdil publiku ette muusikud Prantsusmaalt, USAst, Lõuna-Aafrikast, Belgiast, Soomest ja Eestist. Lisaks kontsertidele sai osaleda meistriklassides, mille viisid läbi USA džässilegend John Stowell ning samuti USAst pärit tuntud laulukirjutaja Adam Falcon.

Pealtvaatajate seas oli nii Narva elanikke, külalisi teistest Ida-Virumaa linnadest kui ka Tallinna, Tartu ja Helsingi džässisõpru.

Festivali juht Oleg Pissarenko sõnas, et on kogu hingest õnnelik tänavuse festivali suure publikumenu ja õnnestumise üle. "Seda võib liialdamata eduks nimetada. Usun, et Narva väärib kvaliteetset muusikakultuuri ning "iDeeJazzil" ja ka teistel džässmuusikaga seotud sündmustel on selle piirkonna arengus oluline roll," märkis ta.

Üheks publiku lemmikuks osutus tänavusel "iDeeJazzil" Lõuna-Aafrika juurtega lauljanna Tutu Puoane. Samuti jättis pealtvaatajatele kustumatu mulje eestlaste pakutud kava "Tango Nuevo" Villu Veski, Tiit Kalluste ja Taavo Remmeli esituses.

Narva kolledžis kestab aastaringne džässikontsertide programm Narva Jazz Club, mis toob Eesti džässmuusikat Narva kord kuus. Järgmisel suvel on oodata ka tänavu esimest korda toimunud ja üliedukaks osutunud Narva-Jõesuu džässifestivali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles