Jõhvi gümnaasiumi õpetaja asus juhtima politsei eriüksust

Põhjarannik
Copy
Marek Aas juhtis viis aastat Viru vanglat, nüüd asub ta politsei eriüksuse K-komando etteotsa.
Marek Aas juhtis viis aastat Viru vanglat, nüüd asub ta politsei eriüksuse K-komando etteotsa. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

1. novembrist sai politsei eriüksuse K-komando juhiks Marek Aas, kes seni juhtis Viru vanglat ning kellel on pikk töökogemus kaitseväes ja kes töötab ka Jõhvi gümnaasiumis riigikaitseõpetajana.

Keskkriminaalpolitsei juhi Oskar Grossi sõnul asub politsei eriüksuse ette kogenud juht, kel on tipptasemel teadmised erioperatsioonidest ja kriiside lahendamise kogemus. "Politsei eriüksus töötab valdavalt kriisiolukorras ning nende ettevalmistus ja võimekus peavad olema tasemel. Marek Aasa töökogemus täidab kõik eeldused, et politsei eriüksust eest vedada ja arendada," sõnas Gross.

K-komando uue juhi sõnul mõjutavad eriüksuse tööd keskkond ning viimaste aastate kriisid, sh sõda Ukrainas. "Nii tehnoloogia areng, uued suunad kuritegevuses kui ka laiemalt maailmas toimuv mõjutavad eriüksuse ülesandeid. See tähendab, et peame oma võimekustes olema proaktiivsed − kriise ette nähes ning ennetades arendama oskusi ja varustust. Uue inimesena politseisüsteemis olen kindlasti valmis K-komando arengut eest vedama," ütles K-komando uus juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles