Eurotoetuste lõppemine tõstab vee hinda

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Euroraha abiga vahetasid ja ehitasid veefirmad kümneid ja kümneid kilomeetreid vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning puhastusseadmeid. Edasi tuleb oma rahaga hakkama saada.
Euroraha abiga vahetasid ja ehitasid veefirmad kümneid ja kümneid kilomeetreid vee- ja kanalisatsioonitorustikke ning puhastusseadmeid. Edasi tuleb oma rahaga hakkama saada. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

20 aastat on veemajandust arendatud eurotoetuste abil, edaspidi peavad vee-ettevõtted aga ise hakkama saama ja väiksemad ei tule sellega ilma vee hinda lakke tõstmata toime.

Euroopa Liit veemajandust rohkem ei toeta. Et saavutatud head taset hoida, tuleks kümne aasta jooksul investeerida kaks miljardit eurot, mis toob kaasa veehinna tõusu. Väiksemad ettevõtted, kes karmistuvaid nõudeid täita ei suuda, peavad liituma või tegevuse lõpetama.

Kliimaministeeriumi loodud veeteenuse juhtrühm peab kahe aastaga koostama riikliku kava, kuidas veemajandus ümber korraldada, nii et teenus oleks kvaliteetne ja inimesed selle eest ka maksta jaksaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles