Jõhvi publik aplodeeris Harkivi balletitantsijaile seistes

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Olga Jevdokimova usub, et varsti õnnestub neil kodumaale naasta. Seni aga tutvustavad nad Harkivi andekaid artiste mujal maailmas.
Olga Jevdokimova usub, et varsti õnnestub neil kodumaale naasta. Seni aga tutvustavad nad Harkivi andekaid artiste mujal maailmas. Foto: Oleksandr Šahmatov

Jõhvis lõppes XV balletifestival, mille peakülaline oli Mõkola Lõssenko nimeline Harkivi rahvuslik akadeemiline ooperi- ja balletiteater. Ukrainlased võlusid kohalikku publikut nii oma energia ja artistlikkuse kui ka täiusliku tantsutehnikaga. Teatri peadirektori asetäitja Olga Jevdokimova rääkis Põhjarannikule, kuidas nende teater käimasoleva sõja tingimustes toime tuleb ja traditsioone elus hoiab.

Olete praeguseks käinud paljudes riikides. Kuidas te end Eestis tunnete?

Poolteise aasta jooksul oleme külastanud 15 riiki. Eestis, nagu teisteski Balti riikides, on vastuvõtt väga soe. Saabusime teie juurde 14. novembril, sõitsime siia bussiga Kaunasest − meil olid Leedus ka külalisetendused. Kõikjal võetakse meid väga hästi vastu. Reedel etendus Jõhvis "Giselle" ning publik aplodeeris seistes ega lasknud artistide kaua lavalt ära. Meile on öeldud, et siin riigis oma emotsioone tavaliselt nii tormiliselt ei väljendata. See tähendab, et artistidel õnnestus publikut sütitada, anda neile edasi oma energiat ja rõõmustada oma andega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles