FOTOGALERII President alustas kahepäevast Ida-Virumaa visiiti Narva piirilt

Ilja Smirnov
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Vaatamata lumetormile ja keerulistele teeoludele alustas president Alar Karis neljapäeval oma kahepäevast Ida-Virumaa visiiti.

Riigipea ringsõit maakonnas algas Narvast, kus Alar Karis külastas Narva piiripunkti, mis on valmistunud Venemaa-poolseks migratsiooniründeks ning viimasel ajal käib uudistest läbi seoses võimaliku ajutise sulgemisega.

Maksu- ja tolliameti ning politsei- ja piirivalve esindajad kandsid riigipeale ette, et piiril on praegu siiski suhteliselt rahulik.

Seejärel külastas president Narva eesti riigigümnaasiumi, mille uus hoone peagi valmib ja õpilastele uksed avab.

Karise visiidi esimesse päeva mahuvad veel tutvumine Enefiti uue õlitehasega, mille ehitamise riigikohus oktoobris seisma pani, samuti Estonia kaevandusega, kus riigipeal on plaani laskuda ka maa alla.

Alas Karis plaanib veel külastada Jõhvis asuvat IT-õppeasutust "kood/Jõhvi" ning Kohtla-Järve Slaavi põhikooli. Viimases on kavas korraldada ka arutelu eestikeelsele õppele ülemineku üle. Presidendil on kavas kohtuda ka Kohtla-Järve linnapea Virve Linderi ning volikogu esimehe Eduard Odinetsiga, teatas presidendi kantselei.

Reedel on presidendil kavas osaleda ka Jõhvi kontserdimajas toimuval haridusteemalisel konverentsil HaridusLood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles