Narvas ja Narva-Jõesuus kerkib alates jaanuarist veevarustuse hind (1)

Ilja Smirnov
Copy
ASi Narva Vesi veepuhastusjaam.
ASi Narva Vesi veepuhastusjaam. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Alates uuest aastast jõustub Narvas ja Narva-Jõesuus uus veevarustuse ja reovee ärajuhtimise tariif.

Viimaste avaldatud andmete järgi teenindab AS Narva Vesi Narvas 228 juriidilist isikut, 421 korteriühistut ja 680 majavaldust ning Narva-Jõesuus 91 juriidilist isikut, 58 korteriühistut ja 560 majavaldust. Narva-Jõesuu on vee-ettevõtte teine aktsionär.

Alates jaanuarist loobub AS Narva Vesi aastatepikkusest eraisikute (sh korteriühistute) ja juriidiliste isikute tariifide eristamise praktikast. Veevarustuse ning reovee ärajuhtimise ja puhastamise hind kerkib piiriregiooni tarbijatele 2,62 euroni kuupmeetrist. Lõpphind on ära toodud, võttes arvesse uuest aastast 22 protsendini kerkivat käibemaksumäära.

ASi Narva Vesi senine veevarustuse ja reovee ärajuhtimise hind on eraisikutele, sh korteriühistutele, 2,04 eurot kuupmeetrist ning juriidilistele isikutele 2,28 eurot kuupmeetrist. Seega kallineb veevarustuse ja reovee ärajuhtimise tariif eraisikutele veidi üle 28 protsendi ning juriidilistele isikutele ligikaudu 15 protsenti.

Käesoleva aasta juunis taotles AS Narva Vesi konkurentsiametilt luba tariifide tõstmiseks 32 protsendi võrra. 21. novembril kinnitas konkurentsiamet uued veetariifid, kuid veidi väiksemas ulatuses, kui vee-ettevõte taotlenud oli.

ASi Narva Vesi juhatuse liige Dmitri Lipatov on varem selgitanud, et hinnatõusu peamine põhjus on elektri, gaasi, kemikaalide ja autokütuse kallinemine. Kõige tugevamat mõju avaldab elektri hind, mis on viimasel ajal siiski taas langenud, see-eest kemikaalide hinnad hakkasid eelmisel aastal kerkima ja kerkivad senimaani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles