Kohtlajärvelasi nörritab linnavõimude plaan raamatukogu spordikeskusesse kolida

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Lasteraamatukogu ja lugemissaali hoone renoveerimisse investeeriti seitse aastat tagasi ligikaudu 300 000 eurot ning nüüd on seal soe ja hubane.
Lasteraamatukogu ja lugemissaali hoone renoveerimisse investeeriti seitse aastat tagasi ligikaudu 300 000 eurot ning nüüd on seal soe ja hubane. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve keskraamatukogu külastajaid on ärevile ajanud kuuldused, et linnavalitsus plaanib Pärna 27 tegutseva raamatukogu ja Tuuslari 19 paikneva lugemissaali Wiru spordikeskusesse ümber kolida. Linnaelanikud on veendunud, et säärane samm vähendaks raamatukogu teenuste ja seal korraldatavate ürituste kättesaadavust eakatele ja lastele tunduvalt.

"Mina küll oma last sinna ei lase," märkis 15aastase kogemusega lugeja Hannah Kopf. "Võib ju tunduda, et meil on väike linn ja vahemaa pole nii suur, tegelikult aga ei ole tee sinna ohutu, eriti talvel, mil varakult pimedaks läheb. Sinna ei käi peaaegu mingit transporti ja oma autot paljudel linlastel, eriti eakatel, ei ole. Raamatukogus käib palju pensionäre, lugemissaalis peetakse mitmesuguseid üritusi nii lastele kui täiskasvanutele ning sealseid näitusi käib vaatamas palju inimesi. Ka koolivaheaegadel on raamatukogu ja lugemissaal lapsi täis, moodustunud on huviklubi. Olen kindel, et inimesi, kes spordikeskuses käima ei hakka, on palju. Kui lugejaid väheks jääb, kas siis pannakse raamatukogu hoopis kinni?"

Aktiivsed lugemissaalis käijad on kirjutanud isegi kirja, millele on juba alla kirjutanud mitukümmend inimest. "Kapitaalremondi käigus ehitati lasteraamatukogu ja lugemissaali ruumid ümber, võttes arvesse raamatukogutöö spetsiifikat," märgivad nad. "Konverentsisaali ja mitmesuguste hubaste nurgakeste sisutamisse on investeeritud palju raha ning tänu sellele on maja täidetud kirjanduse ja loominguga. Siin on soe selle sõna igas mõttes, siin käivad koolilapsed ja lasteaiarühmad − raamatukogu on 10 minuti tee kaugusel. Vaevalt et õpetajad lapsi spordikeskusesse viima hakkavad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles