Kontsert "Hüvasti, relvad" kui protest sõja ja vägivalla vastu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sergei Mironovi ja vokaalansambli Rejoice noorte muusikute sõnul tõi 13. sajandi kirikus esinemine värina hinge.
Sergei Mironovi ja vokaalansambli Rejoice noorte muusikute sõnul tõi 13. sajandi kirikus esinemine värina hinge. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Möödunud neljapäeval Jõhvi Mihkli kirikus kõlanud kontserdil "Hüvasti, relvad!" kanti ette Mikael Tariverdievi vokaaltsükkel Hemingway tekstile ja Zbigniew Preisneri "Reekviem minu sõbrale". Kontserdiga protestisid muusikud ja näitlejad sõja ja vägivalla vastu.

Kontserdil astusid üles Valeria Ergardt (klaver), Ostap Išov (trummid), Svetlana Kekiševa (orel), Viktor Kostjuk (viiul), Marie Peterson (tšello), vokaalansambel Rejoice ning Tallinna muusika- ja balletikooli ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia õpetajad ja õpilased. Kontserdi sõnalise poole kandis ette näitleja Eduard Tee, dirigeeris Sergei Mironov.

"Jõhvi Mihkli kiriku akustika on pehme ja tundlik. Juba see, et tegemist on 13. sajandi kirikuga, on fantastiline ning paneb südame värisema. Mul on hea meel, et meil õnnestus kokku panna niivõrd suurepärane esitajate kollektiiv," sõnas muusikalise projekti idee autor, dirigent Sergei Mironov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles