Tiina Mälberg annab hääle neile, kes elavad sissepoole ega tüki esile

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tiina Mälberg mängib Rakvere teatri uues lavastuses "Hääl minu sees" Yale'i ülikooli üksiklasest professorit, kes võtab loovkirjutamise kursusel juhendada andeka, kuid saladusliku loomuga tudengi, kellega tal tekib ootamatu side. Mälbergi lavapartneriks on poeg Karl Robert Saaremäe.
Tiina Mälberg mängib Rakvere teatri uues lavastuses "Hääl minu sees" Yale'i ülikooli üksiklasest professorit, kes võtab loovkirjutamise kursusel juhendada andeka, kuid saladusliku loomuga tudengi, kellega tal tekib ootamatu side. Mälbergi lavapartneriks on poeg Karl Robert Saaremäe. Foto: siim loog

Jaanuaris jõuab Rakvere teater Ida-Virusse kahe näitemänguga, kus oluline roll on kanda Tiina Mälbergil. Uues lavastuses "Hääl minu sees" astub ta esimest korda lavale koos oma poja Karl Robert Saaremäega ja seda näeb Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Mälbergi lavastatud suhtedraama "Algus" etendub aga Vaba Lava Narva keskuses.

Laias laastus võib vist öelda, et mõlemad lavastused kõnelevad üksindusest ja inimlikust lähedusest, kuigi "Alguses" rullub lahti äsjakohtunud naise ja mehe suhe, "Hääl minu sees" kujutab aga professori ja tudengi vahelist sidet.

Mingis mõttes küll ja mõlema tegevus jääb 2014.-2015. aastasse. Aga oma laadilt on nad väga erinevad. "Algus" on n-ö aja- ja kohaühtne: täpselt sel hetkel, kui eesriie avaneb, saab vaataja kahe inimese läbielamisele ühes Londoni korteris vahetult kaasa elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles