Toila vallas tegutsevad Eesti parimad noortekeskused

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila valla noortekeskuste esindus võttis vastu tunnustuse haridus- ja teadusministrilt Kristina Kallaselt ning ministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhatajalt Riin Tammelt. Esiplaanil Toila gümnaasiumi õpilane ja aktiivne noor Britta Eliise Astok.
Toila valla noortekeskuste esindus võttis vastu tunnustuse haridus- ja teadusministrilt Kristina Kallaselt ning ministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhatajalt Riin Tammelt. Esiplaanil Toila gümnaasiumi õpilane ja aktiivne noor Britta Eliise Astok. Foto: Rene_Riisalu

Haridus- ja teadusministeerium tunnustas noortevaldkonna tänugalal parimaid; aasta noortekeskuse tiitel tuli Toila valda.

Toila valla noortekeskused paistsid eelmisel aastal silma sellega, et nende toel sündis kaheaastase järjepideva töö tulemusel noorte omaalgatuslik edulugu − merekonteinerisse ehitatud liikuv noortekeskus. Mobiilne noortekeskus avas uksed 1. juunil ning peatus suvel kolmes piirkonnas. Mobiilse noortekeskuse mudeli loomine on hea näide noorte omaalgatuse toetamisest ja eri osapoolte kaasamisest.

Toila valla noortekeskused innustavad noori suurelt mõtlema ning võtma vastutust. Juba käib töö, et viia ellu uus suuremahuline noorte idee − põgenemistuba maa all kaevanduses.

Aasta noortevaldkonna sõbra laureaadiks said Eva Liisa Kubinyi ja Eesti kunstiakadeemia tootedisaini osakond, kes aitasid Toila valla noortel mobiilset noortekeskust disainida. Tudengite ja noorte koostöös valmis ruumilahenduse 3D-mudel, mille alusel ehitati merekonteinerisse mobiilne noortekeskus.

Aasta noortesõbraliku või nutika teo nominentide sekka jõudis Ida-Viru haridusklastri ja siinsete loodusainete õpetajate algatatud arukate õpilaste akadeemia. Turniiril saavad õpilased proovile panna koolis omandatud teadmisi. Edu saavutamiseks mängus on vaja laia silmaringi, meeskonnatöö ja arutelu oskust, kiiret reageerimist ning julgust katsetada.

Auhinnad üle andnud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ütles, et iga tegu, iga päev ja iga tund noortele ja noortega on tunnustust väärt.

"Eesti noortega töötavad inimesed, noorsootöötajad, huvihariduse õpetajad on maailmas ühed professionaalsemad, meie noortevaldkond on eeskujuks paljudele Euroopas ja kaugemalgi. Tunnustame teid selle eest, et te sihikindlalt ja kangekaelselt usute, et noorte tegutsemise ja otsustamise vabadus ning nende algatuste toetamine on ülesanne, mis loob Eesti tulevikku," sõnas minister.

31. jaanuaril 17. korda toimunud galal "Noorte heaks tänu" tõstis ministeerium esile inimesi ja organisatsioone, kes on paistnud silma oma tegevusega 2023. aastal või pikaajalise panusega noortevaldkonnas, samuti noorte säravaid innovaatilisi tegusid ja staažikaid tegijad. Tänavusele tunnustuskonkursile esitati kokku 132 kandidaati 11 kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles