Narva ametnikud kehvas seisukorras raudteeviaduktide remondiks raha ei leidnud

Ilja Smirnov
Copy
Kosmeetilisele remondile ja sõiduteeosa uuele asfaldile vaatamata on Narva Rahu tänava vana raudteeviadukt väga kehvas seisukorras.
Kosmeetilisele remondile ja sõiduteeosa uuele asfaldile vaatamata on Narva Rahu tänava vana raudteeviadukt väga kehvas seisukorras. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sellest, et kaks Narva raudteeviadukti hädasti remonti vajavad, on linnavalitsuses räägitud juba aastaid. Ent ametnike ettepanek eraldada tänavu alustuseks poolteist miljonit eurot halvemas seisukorras viadukti remondiks enamiku linnavolikogu liikmete toetust ei leidnud.

1990. aastate alguses ehitatud Narva Kreenholmi prospekti viadukt on kehvas seisukorras. 2019. aastal läbi viidud ekspertiis näitas, et viaduktil tuleks teha suurremont ning vältimatult ka kaldasambal paiknevate vuukide remont ja korrastada vee ärajuhtimise süsteemi. Praegu on Kreenholmi viadukti seisukord selline, et eriveoste ülelaskmiseks viaduktist peab olukorda hindama üksikjuhtumina.

Veelgi kehvemas seisukorras on vanem, Rahu tänava viadukt. Ekspertiis näitas, et konstruktsiooni kandevõime säilitamiseks tuleb viaduktil teha suurremont või ehitada uus viadukt, kuna suurremont maksaks samas suurusjärgus nagu uue ehitus. Kandevõime säilitamiseks tuleks vältimatute töödena ette näha sildeavas asuvate servmiste talade, samuti viadukti kaldasammastel paiknevate liikumisvuukide asendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles