INTERVJUU Juri Vilde: meie poed on jäänud püsima, sest oleme vältinud võlgu

Copy
Aastakümnete jooksul on muutunud mõnevõrra telerid, mida Juri Vilde müüb, kuid tema poed on erinevalt enamikust konkurentidest Ida-Virumaal püsima jäänud.
Aastakümnete jooksul on muutunud mõnevõrra telerid, mida Juri Vilde müüb, kuid tema poed on erinevalt enamikust konkurentidest Ida-Virumaal püsima jäänud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juri Vilde alustas komisjonipoega kaubandusäri Ida-Virumaal veel siis, kui käibel olid rublad. Järgneva 33 aasta jooksul on suur hulk elektroonika ja kodutehnika poekette Ida-Virumaale tulnud ning siit läinud, aga Vilde kauplused tegutsevad senini nii Kohtla-Järvel, Jõhvis, Sillamäel kui ka Narvas.

Mis teid kaubandusärisse tõi?

Ema nõuanne. Tema ütles, et tee proovi − see äri toob sulle alati leiva lauale. Olen erialalt müürsepp ja lõpetanud Kohtla-Järve kutsekooli. Mitu aastat ehitasin maju − näiteks üheksakorruselisi maju Kohtla-Järvel ja Kiviõlis. Hiljem sai minust müürseppade brigadir, seejärel läksin tööle Viru Randa. Kõik oli hästi, aga iga kord kui me plaani täidetud saime, siis seda kas suurendati või vähendati hindu... Mõtlesin, et kui asi nii edasi läheb, siis ei teenigi ma midagi, seepärast pean oma äri alustama. Seda enam, et tollal hakkas väikeettevõtlus hoogsalt arenema. Miks mitte proovida?

Tagasi üles