"Sitta kanti" näitab fekaaliäri telgitaguseid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 10. veebruar 2024, 00:56
Copy
Filmitegijad on tänulikud Järve Biopuhastuse tootmisdirektorile Andra Villersile, kes lisab tõsielufilmile värvilise naiseliku ja ühtlasi eksperdi rolli. Film on eetris sel pühapäeval kell 20.30 ETVs.
Filmitegijad on tänulikud Järve Biopuhastuse tootmisdirektorile Andra Villersile, kes lisab tõsielufilmile värvilise naiseliku ja ühtlasi eksperdi rolli. Film on eetris sel pühapäeval kell 20.30 ETVs. Foto: Kaader filmist

Järve Biopuhastuse tootmisdirektorit Andra Villersit näeb sel pühapäeval teleekraanil dokumentaalfilmi "Sitta kanti" ühe peategelasena, kes ei tunne tabuteemal rääkides mingit valehäbi. "Sita teema ja sellest rääkimine on väga oluline," leiab ta.

Sari "Eesti lood" võtab seekord luubi alla fekaalivedaja Erkki, välikäimlate rentija Toomase ja reoveejaama eksperdi Andra, kes on teinud fekaalitööst oma äri ja leivanumbri. Nad on valinud endale elukutse, mida peetakse tavaliselt räpaseks, häbiväärseks ja millest keegi lapsepõlves ei unista. Samas on moodsal ajal just nende inimeste tööd vaja kõigil.

Dokumentaalfilmi toimetaja-produtsent Kristo Elias kohtas Andrat esimest korda mõned aastad tagasi ühte "Osooni" saate lugu filmides. "Juba seal jäi ta mulle silma väga värvika isiksusena, aga siis olid meie jutud palju ametlikumad ja tõsisemad. Kui hakkasime oma dokumentaalile sobivaid karaktereid otsima, tuli teiste hulgas valikusse ka Andra, kes sobis meie kolme peategelase hulka suurepäraselt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles