Narvas peeti Aleksei Navalnõi auks mälestusüritus

Põhjarannik
Copy
Aleksei Navalnõi mälestuseks korraldatud üritusel osalejad Narva jõe kaldal. Nende käes olev plakat süüdistab Putinit otseselt oma poliitilise vastase mõrvamises.
Aleksei Navalnõi mälestuseks korraldatud üritusel osalejad Narva jõe kaldal. Nende käes olev plakat süüdistab Putinit otseselt oma poliitilise vastase mõrvamises. Foto: Facebook / Vovan Kaštan

Mälestusürituse Venemaa vanglas surnud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi auks korraldasid 16. veebruaril Narva aktivistist kunstnik Vovan Kaštan ja rühm tema mõttekaaslasi.

Kogunemiskohaks oli valitud Narva raudteejaama kõrval haljasalal paiknev repressiooniohvrite mälestusmärk. Sealt suunduti piirijõe kaldale ning sealt edasi Narva sõjavangidele ja represseeritutele pühendatud mälestustahvli juurde.

"See on retk fašismi ja Putini sõja vastu, mälestus- ja austusavaldus kõigile neile, kes on seisnud ja seisavad oma elu hinnaga kurjuse vastu. See on südametunnistuse akt, väljendamaks solidaarsust kõigi nendega, keda pole unustanud ega unustata kunagi," kommenteeris Vovan Kaštan.

"Minule sümboliseerib Navalnõi kõiki poliitvange, keda hakkab üha juurde tulema. Ühel või teisel moel tappis Putin oma oponendi," märkis Kaštan RusDelfile antud kommentaaris.

RusDelfi teatel liitus Kaštani aktsiooniga ka kolm noort, üks neist hiljuti Venemaalt Eestisse kolinud gümnaasiumiõpilane Aleksandr. "Tulla ja austada viimaste aastate peamise liberaalse opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi mälestust on minu kui oma riigi saatusest hooliva inimese kodanikukohustus," sõnas ta.

Meeleavaldusel samuti osalenud Milan märkis, et talle oli see pigem sümboolne aktsioon. "Ma olen siin selleks, et mälestada Navalnõid ning ühtlasi toetada kõiki neid, kes võitlesid, võitlevad ja jätkavad võitlust vaba Venemaa eest, demokraatlike ideaalide eest ja türannia vastu. Kuidas ma ka ei püüaks seda eitada, on mul siiski vene juured ja ma tahan edaspidigi Venemaal käia, kuid mitte selle režiimiga, nagu seal praegu on," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles