VIDEO ja PILDIGALERII Sajad jõhvilased kogunesid muusikaväljakule Eesti lipu heiskamise tseremooniale

Erik Gamzejev
Copy
Pärast Eesti lipu heiskamist ja tervituskõnesid läks Jõhvi muusikaväljakul lahti ühistants eestlaste jaoks igihalja laulu "Kungla rahvas" saatel.
Pärast Eesti lipu heiskamist ja tervituskõnesid läks Jõhvi muusikaväljakul lahti ühistants eestlaste jaoks igihalja laulu "Kungla rahvas" saatel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sajad jõhvilased kogunesid Eesti sünnipäeva hommikul muusikaväljakule Eesti lipu heiskamise tseremooniale. 

Tseremoonial kõnelenud Jõhvi põhikooli õpilane Henri Mihkelson ütles, et mõnikord tasub teha hetkeks paus ja mõelda, mis meil tegelikult olemas on ja kuidas see meid õnnelikuks teeb. "See võib aidata meil tunda tänulikkust ja hinnata rohkem seda, mis meie elus positiivset on ja leida rohkem õnne igapäevaelus," ütles ta. 

Mihkelson meenutas, et tal oli suvel uhke tunne osaleda laulu- ja tantsupeol "Püha on maa". "Kuid mõnikord tekib kahtlus, kas kõik siin maal suudavad austada ja mõista seda, mille osaks nad on? Loodan, et ühel päeval mõistavad ka nemad, kui suurepärane Eesti tegelikult on. Kui Eesti vabaduse üheks suuremaks sümboliks on sinimustvalge rahvuslipp, siis arvan, et mitte kõik noored ei mõista ja ei oska väärtustada nende värvide tähendusi.  Sinisest on saanud laiskus, mustast depressiivsus ja vaimse tervise häired ja valgest lumehelbekeseks olemine," märkis ta. 

Ta lõpetas kõne mõttega, kui me hoolitseme Eesti looduse eest, oleme üksteise vastu lahked ja tolerantsed, jälgime, mis meie ümber toimub, väärtustame haridust ja hoiame eesti keelt, siis suudame jääda igavesti vabaks.  

Jõhvi korraldas Eesti sünnipäeval lipu heiskamise tseremoonia kontserdimaja juures asuval muusikaväljakul teist aastat järjest. Sündmusel esinesid rahvatantsurühm Gevi ja Tammiku segaansambel. Kokkutulnutele pakuti kringlit ja teed. Seejärel algas ühine jalutuskäik kesklinna kindral Tõnissoni ja Vabadussõja samba juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles