14aastased Alissa ja Aljona Vernidub avasid oma esimese isikunäituse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Õdede Vernidubide esimene isikunäitus avati Kohtla-Järve kunstide koolis.
Õdede Vernidubide esimene isikunäitus avati Kohtla-Järve kunstide koolis. Foto: Jevgeni Kapov

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut on avatud paljudel Eesti ja rahvusvahelistel konkurssidel suurt edu saavutanud 14aastaste Alissa ja Aljona Vernidubi esimene isikunäitus. Vaatamiseks on välja pandud vaid osa viie aasta jooksul valminud töödest.

Õed Alissa ja Aljona Vernidub said värvide ja pliiatsitega sõbraks juba üheaastaselt: lasteaiaõpetajad olid esimesed, kes nende annet tähele panid ning vanematel tüdrukud kunstikooli panna soovitasid. Kümneaastaselt nad seal käima hakkasidki ning nüüdseks on nad jõudnud oma koolile tuntust koguda ka kaugel väljaspool Kohtla-Järvet − kümned nende tööd on pälvinud diplomeid ja autasusid nii üle-eestilistel kui ka rahvusvahelistel võistlustel.

Tüdrukud ise ütlevad, et pole kokku lugenud, kui palju diplomeid nad kunstide koolis õpitud aastate jooksul on saanud − meeldivaid uudiseid tuleb peaaegu iga kuu. Viimati tõid neile konkursivõidu balletikunstile pühendatud joonistused. "Me ei püüdle auhindade poole, meile lihtsalt meeldib mõelda ja oma mõtteid paberile panna. Aga alati on meeldiv, kui meie tööd ka teistele meeldivad," kinnitas Aljona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles