Kohtla-Järve endisest kinomajast saab suve lõpuks kirik

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Piiskop Oleg Pronin kinnitas, et endise kinomaja kirikuks ümberkohandamise protsess jätkub ning muudatusi näevad kohtlajärvelased juba eeloleval suvel.
Piiskop Oleg Pronin kinnitas, et endise kinomaja kirikuks ümberkohandamise protsess jätkub ning muudatusi näevad kohtlajärvelased juba eeloleval suvel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aasta tagasi ostis Eesti täisevangeelne kirik Jumala Sõna ära Kohtla-Järvel Virula väljakul paikneva legendaarse kinohoone, plaanides selle mõne kuuga kirikuks muuta ja teisel korrusel noortekeskuse avada. Esialgu pole majas muudatusi märgata ja esimese korruse pood on endiselt avatud, ehkki kirikujuhid ise kinnitavad, et protsess on käimas.

Kiriku piiskopi Oleg Pronini sõnul ei liigu asjad nii kiiresti, nagu tahaks. "Teine korrus on 90 protsenti valmis, pühapäevakool tegutseb seal juba ammu," kinnitas ta. "Ent kuna noored tulevad kokku ühel päeval nädalas ja vaid mõneks tunniks, ei pruugi linnaelanikud siin liikumist märgata. Aga varsti näevad: veebruaris otsustasime Realiseerimiskeskusega sõlmitud lepingu lõpetada ja 1. juuniks peab pood välja kolima. Siis algavad esimesel korrusel aktiivsed tööd. Loodame, et see ei võta palju aega, ning palvetame, et sügisel kirik uues kohas täielikult tööle hakkaks."

Väga suuri ümberkujundusi pole tema sõnul alumisel korrusel teha vaja: kavas on muuta vaid tualettide asukohta, ehitada lava ja teha kosmeetiline remont.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles