Toom kohtumisel sillamäelastega: vene vähemuste õigusi on praegu väga raske kaitsta (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jana Toom rääkis kohtumisel sillmäelastega, et lähiaastatel "midagi paremaks ei lähe", kuna Reformierakonnal on parlamendis nii suur kohtade arv, et ilma nendeta valitsust moodustada ei saa. "Keskerakonna fraktsioonis on aga vaid kuus liiget, nii et meil on väga raske midagi mõjutada."
Jana Toom rääkis kohtumisel sillmäelastega, et lähiaastatel "midagi paremaks ei lähe", kuna Reformierakonnal on parlamendis nii suur kohtade arv, et ilma nendeta valitsust moodustada ei saa. "Keskerakonna fraktsioonis on aga vaid kuus liiget, nii et meil on väga raske midagi mõjutada." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval Narvas ja Sillamäel valijatega kohtunud Euoopa Parlamendi saadik Jana Toom ütles oma esinemises, et praegu on vene vähemuste õigusi Euroopas väga raske kaitsta ning ka Eestis vohava natsionalistliku meelsuse tõttu elanikkonna seas võidakse langetada Venemaa kodanike suhtes negatiivseid otsuseid.

Sillamäe raamatukogu saal oli kohtumiseks Toomiga rahvast pungil täis. Peamiselt hakkasid silma eakamad naisterahvad, kellest nii mõnigi oli üsna sõjakalt meelestatud Eesti riigi, valitsuse, aga ka eestlaste suhtes.

"Revolutsiooni on vaja! Meie vastu pühitakse niigi jalgu!" kostis rahva seast, nagu ka pahameelt punamonumentide äraviimise ning koolide eestikeelsele õppele üleviimise pärast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles