Ida-Virumaal põles kulu hektarite kaupa

Põhjarannik
Copy
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval kella ühe ajal päeval teatati häirekeskusesse kulupõlengust Narva-Jõesuu linnas Hundinurga külas. Teataja sõnul liikus tuli tugeva tuule tõttu angaaride suunas. Päästjad asusid kulupõlengut kustutama ja tule levikut angaarile ära hoidma. Maastikupõleng likvideeriti vähem kui kahe tunniga. Kokku põles kulu ja maastikul leidunud prügi kolmel hektaril. Kustutustöödeks kasutati kululuudasid ja liiguti maasikusõidukite abil. Kustutustöid tegid Sillamäe ja Narva päästjad.

Vaevu jõudsid päästjad selle põlengu kustutada, kui 14.57 said väljakutse Toila valda Saka külla, kus nähti suuremal maa-alal kulupõlengut. Kulu põles kokku ühel hektaril. Maastikupõlengu kustutamiseks kasutasid Kohtla-Järve ja Jõhvi päästjad kululuudasid ja liiguti maasikusõidukite abil. Kustutustööd lõppesid kella poole viie ajal õhtul.

Neljapäeval pärast kella 16 sõitsid päästjad Toila valda Peeri külla kustutama kulupõlengut. Teataja sõnul oli tuld võtnud ka üks hoone. Päästjatel tuli kustutada ligi hektaril põlenud kulu ja väike mahajäetud kuur.

Ebaseaduslikust lõkkest andis teada hoonesse imbunud suits

Neljapäeval kell 19.40 tuli häirekeskusesse teade Kohtla-Järve Järve linnaosas Päikese tänava tootmishoones tööle hakanud automaatse tulekahjuteavituse seadme kohta. Hoones ohtu ei olnud. Selgus, et suits oli levinud hoonesse väljastpoolt. Päästjatel tuli kustutada põlengut kõrval asuvas jäätmejaamas, kus põletati külmkappe ja boilereid. Põleng kustutati ja juhtumist anti teada keskkonnaametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles