Politsei tegi kindlaks Kohtla-Järve linnavalitsusele pommiähvarduse tegija

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve linnavalitsus.
Kohtla-Järve linnavalitsus. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsus jättis pommiähvarduse pärast linnavalitsuse hoone Keskalleel  9. mail suletuks ja ametnikud töötavad täna oma kodudes. 

Linnapea Henri Kaselo sõnul ütles kolmapäeval linnavalitsuse üldnumbrile telefonikõne teinud mees, et 9. mail plahvatab linnavalitsuse juures pomm ja maja lastakse õhku. 

Kaselo sõnul otsustas linnavalitsus pärast konsulteerimist politseiga neljapäeval linnavalitsuse hoone suletuks jätta. "Kuigi tõenäosus, et see ähvardus täide viiakse, ei ole kuigi suur, võtsime seda ähvardust seekord siiski tõsiselt," ütles ta, lisades, et ka politsei jälgib täna linnavalitsuse ümbruses toimuvat tavapärasest tähelepanelikumalt. 

Linnapea lisas, et tänaseks on teada, et eestikeelne kõne tehti Eesti SIM-kaardiga välismaalt ühest Euroopa Liidu riigist. "Varem on linnavalitsus saanud vigases keeles ähvardavaid e-kirju, mis on tulnud näiteks Dagestanist Mahhatškalast. Nendele pole me eriti reageerinud. Aga seekord leidsime, et parem karta kui kahetseda," sõnas ta. 

Ida prefektuuri operatiivjuht Andreas Kliimanti sõnul selgitas politsei välja, et eesti keelt aktsendiga kõnelenud mees, kes linnavalitsusele pommiähvarduse tegi on 27aastane Eesti kodanikust ebaadekvaatselt käituva mehega, kes oli päev varem segase sisuga kõne teinud ka häirekeskuse numbrile. "Meest ennast meil tabada ei õnnestunud, kuna meile teadaolevalt viibib ta välismaal. Küll aga selgitame edasi, mis põhjusel mees sellise kõne tegi, mis oli tema eesmärk ning edasine menetluskäik on otsustamisel," sõnas ta. 

Ehkki linnavalitsus otsustas täna hoone siiski suletuks jätta, politsei ohtu kellelegi ei tuvastanud.

Linnavalitsuse ametnikud olid neljapäeval kättesaadavad e-posti ja telefoni teel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles