Erivajadustega laste emad pidasid pidu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Pealinna mustkunstnik Maikl lõbustas pidulisi trikkidega ja lõi mõnusa peomeeleolu.
Pealinna mustkunstnik Maikl lõbustas pidulisi trikkidega ja lõi mõnusa peomeeleolu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

MTÜ Õnnelik Naine ja puuetega laste tugikodu Päikesekiir korraldasid reedel emadepäeva peo erivajadustega laste emadele ja vanaemadele. Mitteametlikus õhkkonnas toimunud kohtumine jättis külalistele soojad tunded.

MTÜ Õnnelik Naine vabatahtlikud on emadepäeva heategevusüritust "Lilled erilistele emadele" korraldanud neli aastat järjest.

"Oleme käinud emasid pidupäeva puhul kodudes õnnitlemas, sest kui tavalistes peredes valmistavad lapsed emadele üllatusi lasteaias või koolis, siis erivajadustega laste puhul ei ole emadel alati võimalik sellist tähelepanu saada. Seetõttu soovime õnnitleda ka neid emasid, kes on oma lapse eest pidevas võitluses, ning aidata neil tunda end armastatu, erilise ja ühiskonnale vajalikuna," rääkis MTÜ Õnnelik Naine juhataja Maria Popova.

Tänavu aga otsustasid nad korraldada emadele ühise peo. Päikesekiire tugikeskuse juhataja Liana Põld toetas seda ideed meelsasti ning pakkus ürituse läbiviimiseks nende keskuse saali.

Pidu toimus eesti ja vene keeles. Maria Popova luges kohale tulnud emadele ja vanaemadele ette sooja sõnumi, korraldusmeeskonna liikmed õnnitlesid neid lauludega, lõbusat meelelahutust pakkus Tallinnast kohale sõitnud mustkunstnik Maikl Fireillusion. Suu sai magusaks teelauas peotorti maitstes. Toreda päeva meeleolusid ja emotsioone jäädvustas elukutseline fotograaf.

"Üritus oli lõbus ja huvitav ning õhkkond väga soe, seetõttu püüame selle ürituse tulevikus traditsiooniks muuta. Neile, kes ise kohale tulla ei saanud, viime lilled nagu ikka koju kätte," lubas Maria Popova.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles