Neljapäeval Orul alanud põleng õgib maastikku hektarite kaupa

Põhjarannik
Copy
Oru maastikupõleng.
Oru maastikupõleng. Foto: Päästeamet

Neljapäeva hilisõhtul Kohtla-Järve Oru linnaosa lähedal turbasel pinnal alanud maastikupõleng on levinud seitsmele hektarile.

16. mail kell 22.32 teatati häirekeskusesse metsapõlengust Kohtla-Järve linna Oru linnaosas Oru-Vasavere teel vana tehase taga asuval alal raudtee ääres. Ligi 2 hektaril põlesid turbapinnas, kulu, põõsastik ja alale ladestatud praht. Tule levikule pandi piir kella 1.41ks. Öösel kustutustööd peatati ja reede hommikul alustati neid uuesti. Põleng on alal edasi kandunud 6-7 hektarile. Päästjad töötavad kolmes töölõigus ja kustutustöödeks on üles pandud voolikuliin. Kustutustöid teevad Jõhvi, Kohtla-Järve, Narva-Jõesuu, Sillamäe ja Iisaku päästjad.

Päästjad paluvad kuivas looduses lahtise tulega äärmiselt ettevaatlik olla. Ainuüksi maikuus on puhkenud 83 metsa- ja maastikutulekahju. Väiksemastki sädemest võib tekkida ulatuslik tulekahju, milles hävivad elusloodus ja vara. Võimaluse korral tuleks tule tegemine edasi lükata. Iga lõkkepõletaja peab tagama, et tuli loodusesse või hoonetele ei leviks. Selleks tuleb teha lõke hoonetest eemale, arvestada tuule suuna ja tugevusega, puhastada lõkkeaseme ümbrus kuivast taimestikust ja piirata see võimaluse korral kivide või mullaga. Põlevat lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutusvahendid, näiteks käsikustutid, ämbrid veega või survestatud veevoolik. Mootorsõidukiga sõites peab arvestama, et sõiduki kuumadele osadele langev taimetolm sütib hetkega, samuti võib kuivanud taimestiku või turba süüdata summutist lendav säde.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles